Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Γιορτή Ελιάς 2015 - Λάερμα Ρόδου

Τεράστια ήταν η επιτυχία της 7ης γιορτής ελιάς που πραγματοποιήθηκε στα Λάερμα την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη του νησιού μας και σε συνδυασμό με τον καλοκαιρινό καιρό που επικρατούσε, δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να επισκεφτούν την γιορτή ελιάς  όπου μαζί με το πανέμορφο τοπίο, απόλαυσαν και τα χορευτικά συγκροτήματα του νησιού μας που παρευρεθήκαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Δυναμική και η παρουσία της Λέσχης Σεφ/Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων που με την συμμετοχή του Πρόεδρου της Λέσχης κ. Νίκου Χριστοφόρου, των σεφ Χρήστου Παπαγιάννη, Γιορδαμνή Μανώλη, Ευριπίδη Γκόγκου και με μια δωδεκάδα μαγείρων πρόσφεραν δωρεάν στους επισκέπτες, διάφορες λιχουδιές σχετιζόμενες με την γεύση της ελιάς.  

Στη γιορτή παρευρέθηκαν και διάφοροι σύλλογοι της περιοχής όπου και παρουσίαζαν τους συλλόγους τους, και πουλούσαν τοπικά προϊόντα αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι από διάφορα μέρη της Ρόδου που χόρεψαν με τα χορευτικά τους τμήματα προσφέροντας συγχρόνως και μια εικόνα των τοπικών μας χορευτικών παραδόσεων.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι με τα χορευτικά τους ήταν οι  «Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου – Παναγία Καθολική», η χορευτική ομάδα του παιδικού τμήματος και γυναικών Λαέρμων – «Αης Γιώργης», ο Πολιτιστικός σύλλογος Κρεμαστής «Πρόοδος», ο Πολιτιστικός σύλλογος Λίνδου «Απόστολος Παύλος» ο «Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασκληπιού».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κονσολας, πρώην βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιακος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Ρόδου.

Η «Ροδιακή» παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ζήτησε από την κ. Παπαντωνίου Βαλασία που είναι η πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Λαέρμων που διοργάνωσε την γιορτή,  να μας περιγράψει τις εντυπώσεις της.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήρθε σήμερα στη γιορτή μας.

Τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό μας την ΒΑΚΑΡ, τους πολιτιστικούς συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τα χορευτικά τους τμήματα, τα μέλη του συλλόγου μας και τους συγχωριανούς μας που εθελοντικά συμμετείχαν στην προσπάθεια μας ώστε και αυτή η γιορτή ελιάς που είναι 7η κατά σειρά να στεφτεί με επιτυχία.

Ευχαριστώ επίσης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα ΚΕΚ Γεννηματάς, τον ΔΟΠΑΡ, την ΔΕΡΜΑΕ, την Λέσχη Σεφ/Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου/Κυκλάδων που και φέτος ήταν κοντά μας και φυσικά την ομάδα της ΕΥΘΥΤΑ.

Ευχαριστούμε επίσης τους πάτερ Νεκτάριο Πόκκια, τον γεωπόνο  και αρμόδιο της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας μας, κ. Κανταράκη Νικόλαο για την ενημέρωση που παρουσίασαν στο κοινό στην ημερίδα για την σπουδαιότητα και χρησιμότητα των προϊόντων της ελιάς που διοργανώσαμε χθες Σάββατο στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Λαέρμων.

Σας ευχαριστώ όλους».

Πηγή : Η γιορτή ελιάς στα Λάερμα | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/306392/h-giorth-elias-sta-laerma#ixzz3WidBtPXM 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Rodiaki.gr - Τοπικά Νέα

dimokratiki.gr - Η Δημοκρατική της Ρόδου

idrasis.gr - Η ΔΡΑΣΙΣ

Parapona-Rodou

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ