Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Προτάσεις του Συλλόγου για τα αρχιτεκτονικά σχέδια (πολιτιστικού κέντρου & περιβάλλοντος χώρου)

Συνεπής στη διαδικασία που από καιρό συμφωνήσαμε όλοι μαζί, στις από κοινού συναντήσεις και προφορικές συζητήσεις μας ,παρουσιάζουμε, με επίγνωση της ευθύνης , τη μελέτη ανάπλασης της εισόδου, των πλατειών του χωριού του πάρκινγκ, καθώς και τη αρχιτεκτονική σχεδίαση και λειτουργικότητα του νέου κτιρίου.
Μοχθήσαμε για να υπάρξει συμμετοχή και συνύπαρξη των εμπλεκομένων φορέων.
Τηρήσαμε απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο μελετητής στηρίχθηκε σε προτάσεις γραπτές του Συλλόγου, του Δήμου και κατ’ιδίαν συναντήσεις με την εκκλησιαστική επιτροπή
Εμείς προτείναμε να φύγουν τα αυτοκίνητα από την αυλή του δημοτικού σχολείου και να γίνει χώρος αναψυχής και πράσινου, συνδιαμορφωμενη επίσης, σε ένα μέρος της και η παλιά πλατεία του χωριού. Έτσι η βιτρίνα του χωριού θα αποκτήσει μια άρτια αισθητική όψη και θα την χαίρονται τα παιδιά μας και όλοι οι κάτοικοι.
Παράλληλα με ενέργειες του Συλλόγου ο δικηγόρος Σταύρος Καζούλης κατέγραψε με έρευνα του τις μερίδες της εκκλησίας και του Ελληνικού Δημοσίου περιμετρικά του χωριού(15 συνολικά).Καταθέτουμε αυτή την έρευνα προς εξέταση, για το αν είναι δυνατό μερικά από αυτά να χρησιμοποιηθούν για περιφερειακά σημεία στάθμευσης. Αναφορικά με το κτίριο η μελέτη αξιοποίησε στο έπακρο τη δυνατότητα δόμησης και δημιουργεί ένα πολυχώρο 450τ.μ. για να καλύπτει τις κοινωνικές μας εκδηλώσεις (χορούς, γεύματα, θεατρικές παραστάσεις ,ομιλίες ,χώρο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και χώρο συνεδριάσεων των φορέων του χωριού).
Ένα κτίριο συμβατό με την αρχιτεκτονική του χωριού που καλύπτει αν προσθέσουμε και το οικόπεδο του Πάχου(κτίριο για γραφεία των φορέων) όλες μας τις ανάγκες.
33 χρόνια τώρα ο Μορφωτικός Σύλλογος στεγάζεται σ’αυτό το χώρο, είναι η στέγη του Συλλόγου.
Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια ξόδεψαν πολλά χρήματα και κουράστηκαν πολύ για την μετατροπή του σε ένα χώρο που πολύ πιεστικά μας χωρούσε. Το λέγαμε Παλιό Σχολείο η Πολιτιστικό Κέντρο.



Πρέπει να σεβαστούμε την πολύχρονη δράση και ιστορία του Μορφωτικού Συλλόγου, και όλοι μαζί μονοιασμένοι, και αγαπημένοι να προχωρήσουμε στην δημιουργία του νέου κτιρίου.
Ας αναλογιστούμε αν μπορεί να λειτουργήσει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο χωρίς γήπεδο και συναφείς εγκαταστάσεις. Εμείς χρόνια τώρα μάθαμε να λειτουργούμε σαν περιφερόμενοι θίασοι και κάνοντας όπως λέμε πολύ «χαμαλίκι».
Αναφορικά με αυτό που ακούγεται ότι συντάσσεται και άλλη μελέτη έχω να παρατηρήσω τα εξής: Δεν μπορεί να υπάρξουν δυο μελέτες γιατί θα μας διχάσουν. Γιατί όλοι μαζί συμφωνήσαμε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ο Μορφωτικός Σύλλογος και πάνω σε αυτή να υποβάλλουμε τις παρατηρήσεις μας.
Τι άλλαξε από την τελευταία συνάντηση μας στο Δήμο;
Οι μηχανικοί του χωριού μας θα μπορούσαν να αναλάβουν στην συνέχεια την μελέτη στατικών και την έκδοση των σχετικών αδειών.
Θέλουμε τη συστράτευση και τη συμμετοχή όλων για να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο, το μεγάλο όραμα για να δώσουμε νέα πνοή στο Μορφωτικό Σύλλογο για πολύτιμη προσφορά στο χωριό, με τη διατήρηση της παράδοσης μας, τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις μας, και το κράτημα της νεολαίας μακριά από επικίνδυνες συνήθειες.
Σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί : Εκκλησία, Σύλλογος ,Δήμος ,Τοπικό Συμβούλιο.
Ας δώσουμε αυτή την υπόσχεση, ας υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας.
Εμείς απλώνουμε ειλικρινά το χέρι.
Κάνετε το ίδιο και εσείς όλοι.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 21.11.2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Rodiaki.gr - Τοπικά Νέα

dimokratiki.gr - Η Δημοκρατική της Ρόδου

idrasis.gr - Η ΔΡΑΣΙΣ

Parapona-Rodou

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ